Kun til glede og oppbyggelse!

uabsolutt-helgekirke1 absolutt-helgekirke4Absolutt helgekirke3 Kun ment til glede og oppbyggelse vil jeg ved inngangen til helgen bare dele noen få bilder fra en av mine absolutte favorittkirker, og en slags «hemmlighet»: Denne  kirken er trolig det mest besøkte pilegrimsmålet i Italia etter Peterskirken; men stort sett av Italienere. (klikk på bildene for å se dem større) Dette er Chiesa di San Pio i San Givovanni Rotondo, Italia. Bygget til minne om den usedvanlig folkekjære og elskede Padre Pio (senere helgenkåret). Man kan mene mye om å bruke så mange penger på å bygge et praktkirke som dette, og det gjør jeg. Men for noen salige stunder om gangen evner jeg å legge betenkelighetene til side og fryde meg over en fantastisk arkitektur, utrolig utsmykning – og utøvelse av en så inderlig fromhet og hengivenhet at man ikke forblir uberørt. Mektig, på alle vis. Jeg skal ikke prøve å beskrive eller pådytte dere noe mer av mine følelser og opplevelser knyttet til besøk i denne kirken. Men jeg vil si: Har du muligheten, så reis, se og opplev den selv! San Giovanni Rotondo ligger i provinsen Puglia på Adriaterhavskysten. Det er en 380 kilometers kjøretur fra Roma. Først østover, tversover Italia til Adriaterhavet og så sørover. Beregn 5 timers kjøring med noen espressopauser. San Giovanni Rotondo ligger på en høyslette, 41 kilometer fra Foggia. For mer om kirken og Padre Pios fascinerende livs- og troshistorie anbefaler jeg blant annet: http://www.sacred-destinations.com/italy/san-giovanni-rotondo-padre-pio-shrine God helg og God bless!