REGNBUEARMBIND I KIRKEN?

Vår biskop Christian Alsted har kommet med en sterk oppfordring til den danske landslagstreneren, og spillerne, til at fotballandslaget må spille sine VM-kamper i Qatar med regnbue-kapteinsbånd.  «Dette er en mulighet til å vise at de har ryggrad, og til å gjenvinne folks respekt og støtte», skriver Alsted på sin Facebookside. (22.11.22) Men hva med hans egen rolle som «kirke-manager»?

Biskop Alsted krever på Facebook slutt på «ynkelige uttalelser om at markeringer ikke må koste noe sportslig». «Det er alltid omkostninger forbundet med å stå fast på sine verdier og holdninger», slår han fast og ber laget ta kapteinsbindet på, og trosse FIFA.

Det er supert! Men hva med biskop Alsteds egen rolle som «trener/manager» i kirken? UMC har yrkesforbud for LGBTQ+ prester og hevder at den kjærligheten biskop Alsted vil landslaget skal støtte, er i strid med kristen lære. Det har voldt mange mennesker mye smerte og sorg. UMC har også strenge represalier for prester som vier LGBTQ+ folk.

Men etter Aslteds sterke oppfordring og støtte til bruk av regnbue-kapteinsbånd for å vise ryggrad, må vel modige prester trygt kunne trosse UMC og vise ryggrad og vie LGBTQ+par, og selv inngå samkjønnet ekteskap/partnerskap?

Biskopens oppfordring om å ta regnbue-armbåndet på kan vel ikke bare gjelde en landslagskaptein i fotball? Hva med kirkens «kapteiner»; biskopen og våre tilsynsprester? På med regnbuen! Vis ryggrad! Gjenvinn vår respekt!

Og jo flere av våre «spillere»; prester, diakoner, menighetsrådsledere og oss vanlige metodister som trosser UMC ( vårt FIFA ) og ikler oss regnbuen, jo bedre!

For ordens skyld, dette er ordlyden i biskop Cjhristian Alsteds Facebook-innlegg:

DET ER NU DBU - det er nu Kasper Hjulmand - det er nu kære landsholdsspillere - det er nu, I har muligheden for at vise ryggrad og give os, som har mistet lysten til at se Fodbold VM, muligheden for at genvinde respekten og følge jer. 
Stop den ynkelige tale om, at det ikke må koste sportsligt - der er altid omkostninger forbundet med at stå fast på sine værdier og holdninger. Tag dog det anførerbind på og tag imod det gule kort under protest - I har før vist os, at det ikke kun er fodbold, som betyder noget…