DET ER IKKE NOK Å VÆRE  METODIST, NIKKI

Det hadde (kanskje / under tvil) vært kult med en metodist som president i USA, men slett ikke Nikki Haley som 15. februar er ventet å lansere sitt kandidatur som republikansk kandidat til presidentvalget i 2024.

Haley har vært så klistret til ekspresident Donald Trump, at det alene gjør at hun har kjempeproblemer med sin troverdighet og integritet. Hun står også ellers for en politikk og syn på homofili som gjør at vi slett ikke kan heie på henne. Snarere tvert imot… Det er ikke nok å være metodist, Nicki!

I sin tid som guvernør i South Carolina (2011-2017) markerte Nicki Haley seg som motstander av likekjønnede ekteskap. Haley er, så langt vi har klart å finne ut,  sammen med sin mann Michael, medlem av Mt. Horeb United Methodist Church i Lexington, South Carolina. Det er en stor konservativ kirke/menighet som lenge har signalisert at de kan være på vei ut av UMC på grunn av homofilispørsmålet.  Mt. Horeb er fortsatt tilsluttet UMC (pr. februar 2023), men har droppet kirkens logo (korset og flammen) fra sin nettside og ukentlige nyhetsbrev.

51-årige Nimrata Nikki Randhawa Haley er født av indiske foreldre , og konverterte fra sikhismen (indisk religion) til kristendommen da hun som 24-åring giftet seg med metodisten Michael Haley. Politiske kommentatorer har notert at endringer i språkbruken på Haleys nettside, knyttet til hennes tro, gjennom de senere årene er endret og  «spisset» for å gjøre henne enda mer spiselig for de viktige, kristenkonservative, «evangeliske» kretsene i det republikanske partiet.

Nikki Haley var USAs FN-ambassadør i nesten to år (2017 – 2018), utnevnt av daværende president Donald Trump.

Gjennom årene har tre metodister vært presidenter i USA. Den foreløpig siste var George W. Bush (heller ikke noe vi er stolt av…), og før ham William McKinley (1897-1901) and Rutherford B. Hayes (1877-1881). I tillegg mener historikere at to andre, president Ulysses S. Grant, og president James Knox Polk (1845-1849), ble døpt av biskoper fra Metodistkirken da de ble syke mot slutten av sine liv.